Varde Ådal LamVarde Ådal LamVarde Ådal LamVarde Ådal Lam
  • Hjem
  • Om os
  • Gårdens dyr
  • Slagteri
  • Ægproduktion
  • Gårdbutik
  • Nyheder
  • Engros
  • Opskrifter
  • Kontakt
  • Links
NextPrevious

Lamme Rullepølse

11/03/2016
1

Når du laver din egen rullepølse af et af vores lammeslag kan du enten bruge krydderierne fra GASTROmad´s opskrifter, eller det du synes skal i din rullepølse.

 

Ingredienser 1 rullepølse:

 

Rullepølse:

  • 1 lammeslag
  • 2 – 3 spsk. salt
  • ½ – 1 spsk. sukker

 

Krydderiforslag 1:

  • 1 – 2 spsk. peber
  • ½ – 1 tsk. allehånde
  • 1 spsk. frisk hakket rosmarin
  • 2 fint revne løg

Krydderiforslag 2:

  • 1 – 2 spsk. peber
  • 2 fint revne løg
  • 1 spsk. timian
  • 1 – 2 spsk. frisk hakket ramsløg
  • 2 tsk. presset frisk hvidløg

 

Kogelage:

  • 2 – 3 rødløg skrællet og skåret i både
  • 3 laurbærblade
  • 10 peberkorn

 

 

Dag 1:

Skær det værste fedt fra slaget og trim siderne så den bliver pæn hele vejen rundt

Drys slaget med salt og sukker på kødsiden.

Stil det på køl i 24 timer, som gør kødet mere fast.

 

Dag 2:

Tør salt og sukker af kødet.

Kom krydderier og løg på 2/3 del af kødsiden.

Fold nu slaget fra siden med løg og krydderier 3 gange. Dvs. den skal ikke rulles men foldes 3 gange.

Snør slaget sammen med madsnor. Det er nemmest, at binde den en gang fra den ene til den anden, og dernæst snøre den.

Kom pølsen i en gryde, som dækkes med vand. Kom rødløg, peberkorn og laurbærblade i.

Lad den simre i 1½ time ved svag varme.

Tag den op, og læg den i en rullepølsepresser, som stilles på køl i 24 timer.

 

Dag 3:

Tag rullepølsen op af presseren, og fjern snoren.

Nu kan den skæres i skiver, og evt. deles og fryses.

 

Opskrift og billeder er udarbejdet af Søren S. Willadsen

Gastromad.dk

Vores oplysninger

CVR-nr.: 92296652
Økologisk aut.nr.: 744914

Kontakt os

Varde Ådal Lam v/Torben Kousgaard
Toftnæsvej 30, 6800 Varde
kontakt@vardeaadallam.dk
(+45) 2345 4028

Kontrolrapporter

Varde Ådal Lam



Slagteri

Æggepakkeri



Copyright 2015 Varde Ådal Lam | All rights reserved. Fotos af Helga J Lauridsen.
  • Hjem
  • Om os
  • Gårdens dyr
  • Slagteri
  • Ægproduktion
  • Gårdbutik
  • Nyheder
  • Engros
  • Opskrifter
  • Kontakt
  • Links
Varde Ådal Lam