Varde Ådal LamVarde Ådal LamVarde Ådal LamVarde Ådal Lam
  • Hjem
  • Om os
  • Gårdens dyr
  • Slagteri
  • Ægproduktion
  • Gårdbutik
  • Opskrifter
  • Engros
  • Links
  • Kontakt

Grillet lammebov med forårs perleotto

Varde Ådal Lam 19 maj, 2022

Ingredienser:

Lammebov:

  • 1 hel lammebov
  • 8 – 10 friske ramsløgblade

(potter med ramsløg kan købes i større supermarkeder fra marts til ca. maj).

Kan erstattes med tørret ramsløg eller 2 fed hvidløg

  • Saften fra ½ citron
  • ½ dl. olivenolie
  • 8 hvide asparges (er i sæson fra marts til maj)

 

Perleotto:

  • 3 dl perlespelt
  • 6 dl hønsefond
  • 2 æbler skåret i små tern
  • 2 dl ærter
  • 2 dl portvin
  • Smør

 

Lammebov:

 

Dag 1: Rids boven, men sørg for at den ikke ridses for dybt i kødet. Hak ramløgbladene og bland det med citronsaften og olivenolien. Masser det godt ind i boven, som kommes i en frostpose eller vakuumeres. Sæt den i køleskabet til næste dag.

 

Dag 2: Sæt en hel grillstarter over, eller tænd for gasgrillen. Drys salt over lammeboven inden den placeres midt på grillen med kul i hver side, eller midt på gasgrillen. Temperaturen i grillen bør være omkring 170 grader. Lad boven grille i ca. 40 – 55 minutter eller indtil dens kernetemperatur er 56 grader for rød og 63 for rosa. Tag den dernæst ud og lad den hvile i 15 minutter inden den skæres ud i skiver.

 

Perleotto:

Kog perlespelten i hønsefonden i 20 minutter ved svag varme. Når den er kogt kommes lidt portvin i af gangen. Sørg for at perlespelten suger portvinen i sig. Tilsæt smørklatter så perlespelten får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Inden servering tilsættes ærter og æbler.

 

Hvide Asparges:

Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Skær stokken af. Smør dem med lidt oliven olie og grill dem 2 – 3 minutter på grillen. Ved servering drysses de med hakket ramsløg.

 

Opskrift og billeder er udarbejdet af Søren S. Willadsen

Gastromad.dk

 

Vores oplysninger

CVR-nr.: 41885548
Økologisk aut.nr.: 1107441

Kontakt os

Varde Ådal Lam I/S
V/ Emil & Torben Kousgaard
Toftnæsvej 30, 6800 Varde
kontakt@vardeaadallam.dk
(+45) 2345 4028

Kontrolrapporter

Varde Ådal Lam



Slagteri

Æggepakkeri



Copyright 2015 Varde Ådal Lam | All rights reserved. Fotos af Wickie & Jens Mejdahl, Helga J Lauridsen
  • Hjem
  • Om os
  • Gårdens dyr
  • Slagteri
  • Ægproduktion
  • Gårdbutik
  • Opskrifter
  • Engros
  • Links
  • Kontakt
Varde Ådal Lam