Varde Ådal LamVarde Ådal LamVarde Ådal LamVarde Ådal Lam
  • Hjem
  • Om os
  • Gårdens dyr
  • Slagteri
  • Ægproduktion
  • Gårdbutik
  • Opskrifter
  • Engros
  • Links
  • Kontakt

Lammefrikassé

Varde Ådal Lam 19 maj, 2022

Ingredienser:

  • 1 kg lammebov, eller tykkam.
  • ½ l hvidvin
  • ½ l hønsebouillon
  • ¼ Fløde
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • ¼ kålrabi eller 4 – 6 kartofler
  • 1 fennikel
  • 1 bundt grønne asparges
  • 200 ærter
  • 3 laurbærblade
  • Saften fra ½ citron
  • 1 bundt friskhakket dild
  • 150 g rejer
  • Maizenamel

 

Fremgangsmåde:

 

Kødet skæres fri fra benet, og skæres i tern. Gulerødder, knoldselleri og kålrabi eller kartoflerne skrælles og skæres i gode stykker. Løg og hvidløg skæres i tern og fennikelen i mindre stykker.  Bræk bunden af de grønne asparges, som skæres i stykker af 3 cm. Sæt aspargeserne til side.

Brun kødet i en stor gryde, hvorefter hvidvinen hældes i. Lad alkoholen fordampe. Kom løg og hvidløg ved og hæld hønsebouillon i til kødet er dækket. Lad herligheden simre i 45 minutter, hvorefter resten af grøntsagerne sammen med halvdelen af dilden og piskefløden tilsættes på nær asparges og ærter.

Lad det simre videre indtil grøntsagerne er al dente (dvs. møre med bid). Frikasséen skal være som en let sauce, hvilket gøres ved, at blande 1 spsk. maizenamel med vand, som kommes i frikasséen lidt af gangen, indtil den har den ønskede tykkelse. Smag til med salt, peber og citronsaft.  Kom til sidst ærter og asparges som simrer med i 5 minutter. Inden servering drysses det sidste af dilden over sammen med rejerne.

 

 

Opskrift og billeder er udarbejdet af Søren S. Willadsen

Gastromad.dk

 

Vores oplysninger

CVR-nr.: 41885548
Økologisk aut.nr.: 1107441

Kontakt os

Varde Ådal Lam I/S
V/ Emil & Torben Kousgaard
Toftnæsvej 30, 6800 Varde
kontakt@vardeaadallam.dk
(+45) 2345 4028

Kontrolrapporter

Varde Ådal Lam



Slagteri

Æggepakkeri



Copyright 2015 Varde Ådal Lam | All rights reserved. Fotos af Wickie & Jens Mejdahl, Helga J Lauridsen
  • Hjem
  • Om os
  • Gårdens dyr
  • Slagteri
  • Ægproduktion
  • Gårdbutik
  • Opskrifter
  • Engros
  • Links
  • Kontakt
Varde Ådal Lam