Varde Ådal LamVarde Ådal LamVarde Ådal LamVarde Ådal Lam
  • Hjem
  • Om os
  • Gårdens dyr
  • Slagteri
  • Ægproduktion
  • Gårdbutik
  • Opskrifter
  • Engros
  • Links
  • Kontakt

Lammetunger med asparges

Varde Ådal Lam 19 maj, 2022

Ingredienser 4 personer:

 

Braiserede Lammetunger:

  • 1 kg. lammetunger
  • 2 l. vand
  • 400 g. fint salt
  • ½ fl. Hvidvin
  • ½ l. hønsefond
  • 2 gulerødder
  • ¼ knoldselleri
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dusk frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 8 peberkorn

 

Ærtepuré og Asparges:

  • 1 bundt hvide asparges
  • 1 pose frosne ærter
  • 1 bundt forårsløg
  • Salt og peber

 

Peberrodscreme:

  • 2 dl. piskefløde
  • Saften fra 1 citron
  • Frisk revet peberrod

 

Braiserede Lammetunger:

Dagen inden tilberedning sprænges tungerne i salt og vand.

Kog saltet op i en gryde med vand indtil det er opløst. Lad det køle af og kom lammetungerne i gryden.

Lad dem stå et køligt sted i 24 timer.

 

Selve dagen skylles lammetungerne i koldt vand for, fjerne det overskydende salt.

Skræl gulerødder, løg, knoldselleri og hvidløg, som alle skæres i grove tern.

Sauter dem kort i en gryde med olie i ved middel varme.

Tilsæt hvidvin og hønsefond sammen med lammetungerne og timian, laurbærblade og peberkorn.

Lad tungerne braisere ved svag varme i 2 – 3 timer.

Når de er braiseret fjernes hinden på tungerne ved, at pille den af med fingrene.

 

Skær tungerne i tynde skiver på langs og server med ærtepure, sauterede asparges og forårsløg og peberrods creme.

 

Ærtepuré og Asparges:

Sæt en gryde med vand over, som koges op. Hæld ærterne i, som koges møre indtil de kommer op til overfladen.

Si ærterne, men gem kogelagen.

Kom ærterne i en blender, hvor de blendes til en puré. Ønskes puréen meget fin presses den igennem en sigte.

Bland evt. mere kogelage i puréen for, at gøre den mere lind.

Skræl aspargeserne og skær enderne af.

Steg aspargeserne på alle sider i 3 – 4 minutter ved lidt over middelvarme på en pande.

Det samme gøres med forårsløgene.

 

Peberrodscreme:

Bland halvdelen af citronsaften i fløden og smag den til, om der skal mere citronsaft i. Riv det ønskede peberrod i fløden.

Lad fløden stå ude i stuetemperatur i 1 time, hvor den langsomt vil tykne pga. temperaturen og citronsaften.

 

 

Opskrift og billeder er udarbejdet af Søren S. Willadsen

Gastromad.dk

 

 

 

Vores oplysninger

CVR-nr.: 41885548
Økologisk aut.nr.: 1107441

Kontakt os

Varde Ådal Lam I/S
V/ Emil & Torben Kousgaard
Toftnæsvej 30, 6800 Varde
kontakt@vardeaadallam.dk
(+45) 2345 4028

Kontrolrapporter

Varde Ådal Lam



Slagteri

Æggepakkeri



Copyright 2015 Varde Ådal Lam | All rights reserved. Fotos af Wickie & Jens Mejdahl, Helga J Lauridsen
  • Hjem
  • Om os
  • Gårdens dyr
  • Slagteri
  • Ægproduktion
  • Gårdbutik
  • Opskrifter
  • Engros
  • Links
  • Kontakt
Varde Ådal Lam