Kaninfrikadeller Lapivo (Godiveau)
Ingredienser
Kaninfars med 40 % fedt: 250 g
Brødkrummer: 20 g
Mælk: 25 g
Æg: 2 stk
Piskefløde: 1 dl
Øjeblikkets urter: (purløg og salat) eller køkkenhavens urter efter din smag
Salt, peber, muskatnød: efter ønske
Tomat: 4 smukke, meget modne stykker
Grøntsagsbouillon eller vand med lidt salt: 100 ml til fyldet + 2 liter til pocheringen
Fremgangsmåde
Dag 1:
Læg brødkrummerne i blød i mælk i mindst én nat. (Panade)
Dag 2 (forberedelsesdagen):
Slå æggene ud og stil dem i køleskabet.
Skær urterne med en skarp kniv.
Bland kødet med panaden, salt, peber, muskatnød og krydderurter. Bland i en blender for at give krop til blandingen, og tilsæt æggene et efter et.
Stadig i blenderen: tilsæt grøntsagsbouillon (125 ml) og fløde.
Stil farsen i køleskabet i 2 timer.
Pocher farsen i quenelleform lavet med en spiseskefuld dyppet i grøntsagsbouillon.
Når de er pocheret, skal du fjerne kødbollerne fra gryden.
Tilsæt tomaterne med eller uden skind til bouillonen, reducer og bland saucen. Smag til med salt, peber og muskatnød.
På et serveringsfad lægges tomatsaucen. Læg quenellen (kødbollen) på den godt fordelte sauce. Drys med havens urter.
Bon appetit!
Opskrift og billeder er udarbejdet af Xavier-Raymond Malletier fra Vester Vedsted Vingård