Kaninfrikadeller Lapivo (Godiveau)

Lam

Ingredienser

  • Kaninfars med 40 % fedt: 250 g

  • Brødkrummer: 20 g

  • Mælk: 25 g

  • Æg: 2 stk

  • Piskefløde: 1 dl

  • Øjeblikkets urter: (purløg og salat) eller køkkenhavens urter efter din smag

  • Salt, peber, muskatnød: efter ønske

  • Tomat: 4 smukke, meget modne stykker

  • Grøntsagsbouillon eller vand med lidt salt: 100 ml til fyldet + 2 liter til pocheringen 

 

Fremgangsmåde

Dag 1:

  • Læg brødkrummerne i blød i mælk i mindst én nat. (Panade)

Dag 2 (forberedelsesdagen):

  • Slå æggene ud og stil dem i køleskabet.

  • Skær urterne med en skarp kniv.

  • Bland kødet med panaden, salt, peber, muskatnød og krydderurter. Bland i en blender for at give krop til blandingen, og tilsæt æggene et efter et.

  • Stadig i blenderen: tilsæt grøntsagsbouillon (125 ml) og fløde.

  • Stil farsen i køleskabet i 2 timer.

  • Pocher farsen i quenelleform lavet med en spiseskefuld dyppet i grøntsagsbouillon.

  • Når de er pocheret, skal du fjerne kødbollerne fra gryden.

  • Tilsæt tomaterne med eller uden skind til bouillonen, reducer og bland saucen. Smag til med salt, peber og muskatnød.

  • På et serveringsfad lægges tomatsaucen. Læg quenellen (kødbollen) på den godt fordelte sauce. Drys med havens urter. 


Bon appetit!
  

Opskrift og billeder er udarbejdet af Xavier-Raymond Malletier fra Vester Vedsted Vingård

Næste
Næste

Lamme Rullepølse