Lamme Rullepølse

Lam

Når du laver din egen rullepølse af et af vores lammeslag kan du enten bruge krydderierne fra GASTROmad´s opskrifter eller det du synes skal i din rullepølse.

Ingredienser (1 rullepølse)

Rullepølse:

  • 1 lammeslag

  • 2 – 3 spsk. salt

  • ½ – 1 spsk. sukker

 

Krydderiforslag 1:

  • 1 – 2 spsk. peber

  • ½ – 1 tsk. allehånde

  • 1 spsk. frisk hakket rosmarin

  • 2 fint revne løg

Krydderiforslag 2:

  • 1 – 2 spsk. peber

  • 2 fint revne løg

  • 1 spsk. timian

  • 1 – 2 spsk. frisk hakket ramsløg

  • 2 tsk. presset frisk hvidløg

 

Kogelage:

  • 2 – 3 rødløg skrællet og skåret i både

  • 3 laurbærblade

  • 10 peberkorn

 

Fremgangsmåde

Dag 1:

Skær det værste fedt fra slaget og trim siderne så den bliver pæn hele vejen rundt

Drys slaget med salt og sukker på kødsiden.

Stil det på køl i 24 timer, som gør kødet mere fast.

 

Dag 2:

Tør salt og sukker af kødet.

Kom krydderier og løg på 2/3 del af kødsiden.

Fold nu slaget fra siden med løg og krydderier 3 gange. Dvs. den skal ikke rulles men foldes 3 gange.

Snør slaget sammen med madsnor. Det er nemmest, at binde den en gang fra den ene til den anden, og dernæst snøre den.

Kom pølsen i en gryde, som dækkes med vand. Kom rødløg, peberkorn og laurbærblade i.

Lad den simre i 1½ time ved svag varme.

Tag den op, og læg den i en rullepølsepresser, som stilles på køl i 24 timer.

 

Dag 3:

Tag rullepølsen op af presseren, og fjern snoren.

Nu kan den skæres i skiver, og evt. deles og fryses.

 

Opskrift og billeder er udarbejdet af Søren S. Willadsen

Gastromad.dk

Forrige
Forrige

Kaninfrikadeller Lapivo (Godiveau)

Næste
Næste

Marinerede lammemørbrad