Lammenakke i fad

Lam

Ingredienser

  • 8 skiver lammenakke

  • Mel

  • 2 løg

  • 4 fed hvidløg

  • 5 Gulerødder

  • 2 stængler bladselleri

  • ¼ knoldselleri

  • 5 spsk. tomatpuré

  • 5 dl. hvidvin

  • 5 dl. hønsefond.

  • 1 bundt bredbladet persille.

  • 2 fed hvidløg 

Fremgangsmåde

Soigner lammenakkerne for evt. sener ved kanten.

Skræl gulerødderne som skæres i skiver, knoldsellerien skrælles ligeledes og skæres i tern.

Løg og hvidløg pilles og skæres i tern. Bladselleriene vaskes og skæres i skiver.

Vend lammenakkerne i lidt mel og steg dem gyldne på en pande.

I mellem tiden sauteres grøntsagerne ved medium varme i en gryde indtil løg og hvidløg er gyldne.

Tilsæt tomatpuré som steges med et par minutter.

Skru op for varmen og hæld hvidvinen i. Lad hvidvinen koge et par minutter inden hønsefonden kommes i.

Til sidst kommes de gyldne lammenakker ved.

Lad retten simre i 50 – 60 minutter, indtil kødet er mørt. Du kan tjekke det ved, at tage en skive lammenakke op og kan kødet pilles af er retten færdig.

  

Opskrift og billeder er udarbejdet af Søren S. Willadsen

Gastromad.dk

Forrige
Forrige

Lammekroner med urtecrust

Næste
Næste

Lammefrikassé